רוסטביף אנטריקוט בליווי ירקות שורש

8-10 מנות


מצרכים

2.5 ק"ג נתח אנטריקוט שלם מנוקה מהמכסה

10 שיני שום

שמן זית

פלפל

מלח

רוזמרין

עלי דפנה

3 בצלי שאלוט חתוכים גס (או בצל סגול)

3 גזרים חתוכים גס

3 תפו"א חתוכים גס

יין אדום

אופן ההכנה

  1. עושים חורים בנתח ומחדירים כ-5 שיני שום.
  2. מתבלים עם מלח ופלפל וסוגרים את הנתח בתוך סיר אובאלי (שיכנס לתנור אחר-כך) על אש גבוהה מכל הצדדים כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה.
  3. תוך כדי הסגירה מוסיפים את שאר השום, רוזמרין ומזהיבים ליד את הירקות. לקראת סיום מוסיפים את היין.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשהסיר מכוסה, למשך כשעה וחצי, נותנים לו מנוחה, פורסים ומגישים.
Share by: