סינייה – מאפה בשר בטחינה

4 מנות


מצרכים

1 ק"ג בשר טחון מתובל (תערובת "אליאס")

שמן זית

2 בצלים + 2 עגבניות

1 כוס רוטב טחינה שדיללנו במים, והוספנו לה מלח, שן שום כתושה ולימון

חופן צנוברים

אופן ההכנה

  1. משמנים קלות תבנית בשמן זית ומרפדים אותה בשכבה אחידה של הבשר כ-2 ס"מ עובי. אופים כרבע שעה, עד שפני הבשר משחימים קלות.
  2. פורסים את העגבניות והבצל לפרוסות ומשטחים אותן בשכבה אחידה מעל הבשר.
  3. מחזירים את התבנית לתנור ואופים כרבע שעה נוספת.
  4. מכינים בינתיים את רוטב הטחינה כך שתתקבל כמות של כוס אחת טחינה מדוללת במים ומתובלנת היטב עם מלח, שום ומיץ לימון.
  5. שופכים את רוטב הטחינה על הבשר והעגבניות, מפזרים מלמעלה צנוברים ואופים עוד בערך רבע שעה, עד שהטחינה מבעבעת, מצטמקת ויוצרת מעטה קצת פריך מעל מאפה הבשר.
  6. חותכים בסכין למנות ומגישים.
Share by: