שוק טלה ממולא ערמונים

6-8 מנות


מצרכים

שוק טלה צעיר | 2.5-3 ק"ג

300 גר' ערמונים קלופים וקלויים

חרדל דיז'ון גרגירים

עלי רוזמרין

סילאן

10 עלי דפנה

פלפל אנגלי

שום כתוש

2 מקלות קינמון

שמן זית

יין אדום

אופן ההכנה

את השוק ניתן ואפילו רצוי לבקש מאליאס לפרק בשיטה שלו, לשלוף את העצם.


  1. ממלאים את שוק הטלה ערמונים ותופרים.
  2. מעסים את הנתח עם חצי כוס שמן זית משובח.
  3. מורחים על החלק העליון של השוק חרדל דיז'ון.
  4. מוסיפים את שאר המצרכים לתבנית.
  5. מחממים תנור ל-250 מעלות / טמפ' הכי גבוהה שניתן.
  6. מניחים את השוק בתוך תבנית מתאימה ומשומנת.
  7. מוסיפים עוד חצי כוס שמן זית וכוס יין אדום.
  8. מכניסים לתנור להשחמה של חצי שעה ללא כיסוי.
  9. מנמיכים את הטמפ' ל-180 מעלות לשעה נוספת עם תבנית מכוסה.
  10. להוציא את התבנית, לחכות כ-10 דק לפני החיתוך על מנת לתת לבשר לנוח ולא לאבד נוזלים.
Share by: