ביף וולינגטון

6 מנות


מצרכים

נתח פילה בקר בחתיכה אחת | כ-800 גרם

800 גר' פטריות טריות

4 שני שום

תימין

פרוסות חזה אווז מעושן

חרדל

בצק עלים מופשר

3 חלמונים

מלח

פלפל שחור

שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מתבלים את נתח הפילה במלח ופלפל. מחממים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית וסוגרים את הבשר (צורבים את הבשר על המחבת מכל הכיוונים). מניחים את הבשר בצד להתקרר.
  3. טוחנים יחד פטריות, שום ותימין למחית. מעבירים למחבת חמה ויבשה (ללא שמן) על מנת לייבש את המחית שהתקבלה. מניחים בצד.
  4. פורסים נייליון נצמד על משטח עבודה. מסדרים את פרוסות חזה האווז בחפיפה קלה כך שיהיה משטח של חזה אווז. מורחים את ממרח הפטריות על המשטח שנוצר.
  5. מניחים מעל את נתח הפילה, מושכים אותו בחרדל ומגלגלים עם הניילון הנצמד וסוגרים היטב. מעבירים לצינון של כ-20 דק' במקרר.
  6. מרדדים בצק עלים לעלה דק, מניחים במרכזו את רולדת הבשר מהמקרר (לא לשכוח להוציא את הניילון הנצמד), מברישים מסביב בחלבון וסוגרים את הבצק על הבשר (חשוב לסגור מכל הצדדים). יש להסיר את עודפי הבצק ולהניח בתבנית כאשר התפר פונה כלפי מטה. מורחים את הבצק בחלבון ומניחים במקרר לכ-5 דק'.
  7. מוציאים מהמקרר, אם רוצים ניתן למשוך שוב בחלבון, יוצרים חריצים לא עמוקים על פני הבצק ומכניסים לתנור ל-35-40 דקות.
  8. נותנים למאפה לנוח כ-10 דק' לפני הגשה, יש לחתוך לפרוסות יחסית עבות, של כ-2.5 ס"מ.
Share by: